Donirajte del dohodnine

Ta donacija ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki smo jo obvezani plačati, vendar pa lahko del te (1,0%) namenimo izbrani organizaciji. Tudi našemu društvu.

OBRAZEC ZA NAMENITEV 1,0% DOHODNINE NAŠEMU DRUŠTVU


KDO?

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij (nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti).

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) na spletni strani FURS, ki bo za odmerno leto 2020 dopolnjen z novimi upravičenci po 15. maju 2021.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.


KDAJ

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Za leto 2020 upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. maja 2021. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

KAKO?

Zahtevek s certificiranim digitalnim certifikatom lahko oddate na portalu edavki ali na spletnem obrazcu https://edonacije.com/ Ali pa s telefonom skenirate QR kodo s spodnjega letaka in oddate zahtevek enostavno kar preko telefona.

Namenitev dela dohodnine

Navodilo:

V sekciji Donirati želim poiščite in izberite naše društvo, ki se nahaja pod nazivom PGD Homec.

Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

V kolikor, se boste odločili, da namenite del dohodnine našemu društvu, se Vam že vnaprej zahvaljujemo.