Požar balkona v bloku v soseski Gaj

Okrog 22.45 ure je na balkonu mansardnega stanovanja na ulici Roje v Preserjah pri Radomljah zagorelo suho cvetje. Že pred prihodom gasilcev je požar z ročnim gasilnim aparatom pričel gasiti stanovalec iz sosednjega stanovanja, dokončno pa so ga pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Homec.

Milan Peterc, vodja intervencije II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 22.43 uri, da je na terasi mansardnega stanovanja na ulici Roje v Preserjah pri Radomljah zagorelo suho cvetje. Že pred njihovim prihodom se je gašenja požara z ročnim gasilnikom lotil stanovalec sosednjega stanovanja, gasilci pa so po prihodu pogasili žarišča in preventivno pregledali okolico. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale. Peterc nam je še povedal, da evakuacija stanovalcev, gre za večstanovanjski objekt, ni bila potrebna. Poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Homec.

“Po do sedaj znanih podatkih so zagorele sveče,  ki so bile na balkon odložene skupaj s smetmi, ki so se vnele, požar pa se je razširil na cvetlične lonce na balkonu. Nastalo je za okoli 100 evrov škode,  v dogodku pa ni bil nihče poškodovan,” so v zvezi z dogodkom pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Vir: Domžalec.si

https://domzalec.si/kronika/v-preserjah-na-balkonu-mansardnega-stanovanja-gorelo-suho-cvetje/